perjantai 18. tammikuuta 2019

New year, new me

Uusi vuosi, uudet kujeet, eikö niin? Uusi, parempi minä - tervetuloa terveellisempi elämä. Kuinkahan moni meistä tekee joulukuun lopussa päätöksen elämäntaparemontista? Mulla itsellä oli se tilanne, että muutama mammakilo oli tullut jäädäkseen ja pikkulapsiarjen tuoma väsymys painoi päivästä toiseen. Noh, painaa se vieläkin, mutta tein joulun alla päätöksen, että juhlapyhistä nautitaan ja sen jälkeen otetaan itseä niskasta kiinni. Haluan karistaa ylimääräiset kilot, kiinteytyä ja olla ensi kesänä rantakunnossa. Liikkuminen on jäänyt kokonaan, ei vaan ole ollut energiaa lähteä minnekään. Nyt korjataan sekin asia ja löydetään liikkumisen ilo uudestaan. 

Me(kin) tehtiin miehen kanssa ruokaremontti heti tammikuun alusta. Ei otettu käyttöön mitään tiettyä dieettiä, ihan vaan turhat sokerit pois ruokavaliosta. Lihaa, kasviksia, hedelmiä jne. saa syödä niin paljon kuin haluaa. Valkoiset jauhot, peruna, viljat ja piilosokerit on pannassa, niitä mahdollisimman vähän. Mikään orjallinen dieetti tämä ei ole, vaan syön palan ruisleipää silloin tällöin.

Ohessa erään päivän päivällinen, kanaa ja tuoretta salaattia. 
Kyllä näillä eväillä ainakin minun nälkä häviää.


Toisena päivänä meillä syötiin kanaa, munakasta ja salaattia. Tämä on hyvä isompaan nälkään.


Nykyään meidän ruokapöytää koristaa runsas hedelmävati. Siitä on kiva napostella terveellisiä herkkuja, aina kun alkaa tekemään mieli sitä kuuluisaa "jotakin".


Ekan parin viikon aikana paino putosi 2,5kg. Siitä suuri osa on nestettä. Olo on jo nyt kevyempi kun ylimääräinen turvotus on tiessään. Jatkan ruokavalion suhteen tiukemmalla linjalla ensin tavoitepainoon asti ja sitten höllään. Tarkoitus ei ole varsinaisesti laihduttaa kovin paljon, tilalle pitää saada sitten ne kadonneet lihakset. Raskausaikana ei voinut hirveästi liikkua ja tuntui, että kaikki lihakset katosivat odotusaikana. Hankitaan ne nyt takaisin.

Jos kaipaat neuvoja terveellisempään ruokavalioon, kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen.
Pointtihan tässä hommassa on se, että syödään monipuolisesti ja usein, nälässä ei tarvitse todellakaan olla. Karsitaan vain kaikki turha ja epäterveellinen pois.

Tsemppiä! Sulle ja mulle.


Jonna



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti